Gadis Ini Kongsi Penampakan Pocong Ketika Buat Siaran Langsung Di Stesen Minyak

 

Gadis kongsi penampakan pocong ketika buat siaran langsung di stesen minyak. Pengalaman kali pertama bertugas syif malam tiga hari lalu menjadi mimpi ngeri buat Amoi, 31, pengurus sebuah stesen minyak Shell di Selayang apabila ternampak kelibat makhluk dipercayai pocong.

Menerusi video yang dikongsikanya itu, di saat dirinya mengalihkan kameranya, jelas kelihatan sosok tubuh mahkhluk berbungkus itu atau dipanggilnya “hantu gula-gula”.

Kisah Amoi, 31, mendapat perhatian selepas berkongsi video penampakan entiti itu di akaun TikTok miliknya.

Gadis Kongsi Penampakan Pocong

Menerusi video itu, Amoi mengalihkan kameranya sebelum kelihatan jelas susuk tubuh entiti berkenaan. Katanya rakaman itu dibuat sekitar jam 4 pagi ketika dia bersiaran bersama pengikutnya di Tik Tok.

“Ketika itu hanya dua orang saja yang bertugas, dirinya dan rakan sekerja. Ketika kejadian memang tiada pelanggan dan saya membuat siaran langsung. Tapi mata saya kemudian mata saya kemudian terpandang sesuatu yang bercahaya di atas bumbung restoran dekat seberang jalan jadi cuba ‘zoom’ bagi melihat lebih dekat dan terkejut apabila nampak susuk tubuh ‘gula-gula’ (pocong),” katanya.

Menurut Amoi, penampakan itu agak jelas kerana diterangi cahaya yang tidak tahu datang daripada mana.

“Setahu saya, tiada lampu jalan di situ jadi tak tahu cahaya apa yang menyinari makhluk berkenaan. Lagipun, makhluk itu seolah-olah berada di atas bumbung restoran. Restoran itu pula sudah ditutup jadi tak logik ada cahaya di situ.

“Saya yakin apa yang saya nampak itu adalah ‘gula-gula’ dan mungkin sebab itu saya demam hari berikutnya,” katanya.

Ketika Buat Siaran Langsung Di Stesen Minyak

Memetik laporan Berita Harian, Amoi mengakui tidak menceritakan hal ini kepada rakan setugas tetapi bila bersembang dengan seorang pakcik yang sama shif, dirinya beritahu juga ternampak cahaya itu.

“Menurut pak cik itu, dia sedang membersihkan tandas pada waktu berkenaan dan turut nampak macam ada kelibat tetapi tak pasti adakah kelibat itu entiti seperti yang saya nampak,” katanya.

Berhubung perkongsiannya di TikTok, Amoi berkata, niatnya bukan untuk menakutkan sesiapa tetapi sekadar berkongsi pengalaman seram dilaluinya.

“Saya tak pernah alami pengalaman macam itu jadi saja kongsi video dirakam di TikTok.

“Ramai percaya mungkin kerana nampak jelas malah tak lama selepas saya muat naik video itu, ada rakan duduk di lokasi berhampiran katakan kawasan berkenaan memang keras kerana dekat dengan hutan simpan di belakangnya,” katanya.

Sumber TikTok

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post