Setelah Hampir Setahun Tiada Tawaran Berlakon, Raja Afiq Kini Bekerja Sebagai Pekerja Am Di Bank

 

"Pada awalnya saya akui tertekan apabila tiada tawaran berlakon dalam tempoh yang panjang. Namun saya enggan menjadikan itu sebagai alasan untuk tidak berbuat apa-apa," kata pelakon Raja Afiq yang kini bekerja sebagai kerani di sebuah syarikat perbankan susulan tiada tawaran berlakon sejak awal tahun ini.

Afiq berkata, demi meneruskan kelangsungan hidup dia sanggup mengenepikan kerjaya glamor yang pernah mengangkat namanya dalam industri seni satu ketika dahulu.

"Kalau nak cakap saya terkenal, rasanya zaman itu sudah lama berlalu. Saya dikenali ramai pun dalam tempoh yang sekejap, kemudian nama saya agak perlahan dalam dunia seni.

"Jadi saya sudah biasa dengan kehidupan yang sederhana ini dan tidak berdepan sebarang kesulitan apabila bekerja sebagai kerani di bank.

"Lagipun saya tak suka duduk diam dan goyang kaki di rumah saja. Memandangkan sekarang ini saya sudah mempunyai keluarga dan ada komitmen, jadi saya perlu cari jalan lain untuk teruskan kehidupan.

"Kalau orang nak cakap saya malas, itu bukan prinsip hidup saya sebab dari zaman muda lagi saya memang kuat bekerja dan tak kisah untuk menimba pengalaman baharu," katanya.

Menurut Afiq, keputusan bekerja sebagai kerani bukan bermakna dia sudah tidak berminat untuk menerima sebarang tawaran berlakon.

"Nak kata bahagia dengan pekerjaan sekarang tidak juga sebab saya masih mencari peluang dalam dunia lakonan.

"Perjalanan untuk saya menjadi pelakon bukan mudah. Banyak cabaran yang perlu saya lalui sehingga berjaya mencipta nama sebelum ini.

"Jadi untuk terus tinggalkan kerjaya ini tidak mungkin. Saya masih belum puas kerana boleh kira dengan jari jumlah drama yang pernah saya bintangi.

"Mohon doakan semoga perjalanan karier saya sebagai pelakon tidak terhenti di sini kerana saya memang nak aktif berlakon jika masih diberikan ruang dan peluang," katanya.

Sumber HM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post