Bertemu Permaisuri Johor Dalam Lawatan Rakyat, Bekas Pengasuh TMJ Ketika Bayi Zahir Rasa Terharu

 

Bekas pengasuh TMJ ketika bayi zahir rasa terharu, bertemu Permaisuri Johor dalam lawatan rakyat. Setiap dari kita pasti mempunyai nostalgia untuk dikenang.

Sama ada yang manis, pahit dan sebagainya. Namun bagi bekas pengasuh kepada Tengku Mahkota Johor, DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim semasa kecil dahulu, pertemuan bersama Permaisuri Johor, Raja Zarith Sofiah Binti Almarhum Sultan Idris Shah mencatat kenangan manis baginya.

Bekas Pengasuh TMJ Ketika Bayi Zahir Rasa Terharu

Memetik Instagram The Royal Johor, lawatan bertemu rakyat di daerah Pontian baru ini, mencatatkan satu kenangan manis buat DYMM Permaisuri Johor, Raja Zarith Sofiah Binti Almarhum Sultan Idris Shah.

Semasa lawatan berkenaan, Baginda bertemu dengan Puan Nooraimi Ali, 55, yang merupakan bekas kakitangan Istana Johor – berkhidmat sekitar tahun 80-an hingga 90-an.

Puan Nooraimi Ali berkhidmat sebagai pengasuh kepada DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor sejak di usia bayi hingga berumur tujuh tahun.

Bekas Pengasuh TMJ Ketika Bayi Zahir Rasa Terharu, Bertemu Permaisuri Johor Dalam Lawatan Rakyat
Bekas pengasuh keluarga DiRaja, Nooraimi masih menyimpan gambar TMJ ketika kecil dahulu.
Bekas Pengasuh TMJ Ketika Bayi Zahir Rasa Terharu, Bertemu Permaisuri Johor Dalam Lawatan Rakyat
Pertemuan kasih biarpun Nooraimi sudah lama menamatkan perkhidmatan di Istana Johor

Bertemu Permaisuri Johor Dalam Lawatan Rakyat

“Sungguh terharu Tuanku Permaisuri masih ingat saya setelah sekian lama tidak berjumpa.

“Saya juga berharap mempunyai peluang untuk berjumpa lagi dengan DYAM Tunku Mahkota Johor dan YAM Tunku Tun Aminah selepas ini. Saya juga sentiasa mengikut perkembangan Keluarga DiRaja Johor di media sosial,” katanya.

Kini menetap di Ayer Baloi, Nooraimi merupakan ibu tunggal kepada tiga cahaya mata, dan seorang daripadanya merupakan OKU dan seorang lagi bersekolah Tingkatan Tiga.

Keluarga mereka disara oleh anak lelaki kedua Nooraimi yang berusia 25 tahun.

DYMM Permaisuri Johor, bertitah kali terakhir Baginda bertemu Nooraimi adalah semasa Kembara Mahkota Johor sebelum pandemik COVID-19 ketika singgah di Pontian.

“Semasa itu dia memberitahu bahawa anak sulungnya telah meninggal dunia akibat kemalangan. Saya cukup memahami kehilangan yang dia alami.

“Saya hendak menemukan dia dengan Tunku Mahkota dan Che’ Puan Besar Khaleeda serta paduka anakanda satu hari nanti. In Shaa Allah, saya akan cuba aturkan pertemuan bersama keluarga Tunku Tun Aminah bila berkelapangan.

“Selepas bertemu dengan Amy (Nooraimi), saya terus hubungi Tunku Mahkota dan Tunku Tun. Kedua-dua anakanda saya masih mengingatinya,” titah Baginda.

Sumber Wanita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post