Pelajar Oku Sertai Acara Larian, Cikgu Ikut Sampai Garis Akhir Buat Ramai Sebak

 

Menang kalah belakang kira, apa yang penting semangat juang yang tinggi untuk menyertai sesuatu pertandingan tersebut.

Itulah yang digambarkan buat pelajar lelaki kelainan upaya (OKU) ini yang tidak patah semangat menyertai acara larian meskipun menggunakan tongkat.

Dalam video yang dikongsikan oleh Farid Kamaruddin di Aplikasi Tiktoknya di garisan pemula, pelajar lelaki ini dilihat sedang berdiri dalam keadaan sudah bersedia sebelum menunjukkan kesungguhan berlari dengan sebelah kaki dengan dibantu oleh tongkat.

“Aku tahu kau paling kuat dik,”tulisnya.

Sementara itu, apa yang membuat ramai lebih tersentuh hati adalah kegigihan seorang guru wanita yang memakai baju biru turut berlari di sebelah adiknya yang kurang upaya sambil memberikan sokongan sehingga ke garisan penamat.

“Terima kaseh cikgu bagi sokongan sehingga ke penamat,”tulisnya lagi.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata meluahkan rasa sebak melihat semangat dan  cara guru menyayangi anak muridnya. Malah,  ibu kepada pelajar tersebut berterima kasih atas sokongan yang diberikan kepada anaknya.

Sumber TikTok faridkamaruddin18

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, Like Dan Share Ya… Terima Kasih.

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post